Zorg-Saam stelt voor ‘Samen met haar’, een uniek boek geschreven door Mieke Coeckelbergh, over haar weg met borstkanker. Mieke Coeckelbergh is een vaste waarde bij Zorg-Saam; ze werkt er al 16 jaar als educatief medewerkster. Op 23 januari 2015 sloeg de bliksem in: Mieke had de diagnose borstkanker gerkregen.

Mieke's verhaal...

In dit boek brengt Mieke Coeckelbergh haar verhaal over hoe zij plots met borstkanker te maken kreeg en  hoe ze de moeilijke periode van de diagnose en de behandeling doorkwam. Ze is één van de velen die elk jaar met kanker worden geconfronteerd. Elk jaar krijgen in ons land meer dan 67 000 mensen de diagnose kanker. Achter deze enorme cijfers schuilen evenveel verhalen van mensen van wie het leven plots onherroepelijk en onherkenbaar verandert. Dit boek brengt op een toegankelijke en kunstzinnige manier één van deze verhalen, het verhaal van Mieke.


"Dit boekje is geschreven voor vrouwen met kanker en hun geliefden en familie. Al die mensen voor wie de wereld even stilstaat, ook al is dat niet zo, maar toch. Het is erg moeilijk om de goeie woorden te vinden om aan wie je nabij is uit te leggen wat er met je gebeurt. Dit boekje wil een sterkte en steun zijn, een verhaal brengen, om elkaar beter te begrijpen en om er te zijn voor elkaar. Het bevat teksten uit mijn dagboek van meer dan een jaar, maar ook teksten van vrienden en vriendinnen, kaartjes en brieven die me gesteund en geïnspireerd hebben. Het was een enorme ervaring. Ik heb veel geleerd en zoveel vriendschap en sterkte ontvangen, dat ik niet anders kan dan dit met jullie te delen. Dit is mijn verhaal."


Geschreven door Mieke Coeckelbergh, 60 jaar, psychiatrisch verpleegkundige en 23 jaar ervaring in de zorg, psychiatrie en in de palliatieve thuiszorg. Werkzaam sinds 1999 bij Zorg-Saam in het vormingswerk en geconfronteerd met borstkanker in 2015. Kunstzinnig geïllustreerd door Janke van der Tuin.

Dit unieke (geschenken)boek kan je verkrijgen door te bestellen via onderstaande link. Na overschrijving van € 19.95 + €3 verzendkosten wordt het boek per post opgestuurd.


Bestellen

Boeken

Zorg-Saam zet volgende boeken in de kijker !

  • Leven met gemis, een handboek over rouw, rouwbegeleiding en rouwtherapie. Dit boek is bedoeld voor hulpverleners. In het eerste deel 'Een nieuwe visie op rouw' worden oude rouwmythes ontsluierd en laat de auteur u kennismaken met een nieuw rouwparadigma. In het tweede deel 'Naar een andere aanpak van rouwbegeleiding en rouwtherapie' komen meerdere hulpverleners aan het woord die vanuit hun specifieke therapeutische benadering of context op weg gaan met nabestaanden. Redacteur en co-auteur: Johan Maes. Bestel

  • Ze zeggen dat het overgaat, een boek over het leven met rouw en verdriet. Wanneer je zelf of iemand uit jouw omgeving wordt geconfronteerd met een tragisch verlies, wanneer je niet weet of je verlieservaringen wel goed hebt verwerkt. Of wanneer je op zoek bent naar een houvast, of naar een manier om meer inzicht te krijgen in jouw rouwproces of dat van je kind, ouder, vriend, collega of cliënt. Dan kan dit boek antwoorden geven. Geschreven door Johan Maes en Evamaria Jansen. Bestel

  • Zorg zonder naam Beknopt en toegankelijk basishandboek voor mantelzorgers. Het boek biedt informatie en praktische tips rond verschillende thema’s waar mantelzorgers mee geconfronteerd worden zoals: wat betekent het concreet om mantelzorger te zijn? Hoe bewaar je de balans tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf? Waar kan je terecht voor ondersteuning? Wat moet je allemaal regelen? ... Bestel